Berg och förberedelse för vandring

Det finns så mycket vackra berg i Nya Zeeland. Och de blir ännu vackrare när det kommit lite lätt snö på dem.

image
Gröna berg med snö

Jag har kört runt ett par dagar och tittat mig omkring. Vädret tillät inte riktigt några spontana vandringar, det har blåst ordentligt och varit regn i väderprognosen. Jag tittade på den gamla (1850-tal) staden Arrowtown, som uppstod under en stor guldrusch. Jag har varit i Wanaka och sett den vackra sjön med snöklädda ber i bakgrunden.

image
Wanaka

Till sist blir det lite som när man kör i Norge – inte en vacker fjord till. Här är det – inte en vacker sjö med snöklädda berg till.

image
Vägen mot Milford sound

Vägen till Te Anau, där min vandring börjar, var lika vacker den. I alla fall tills jag lite oväntat kom ut på en stor slätt. För att kompensera slätten åkte jag ut till västkusten vid Milford sound Troligen en av de vackraste vägar jag någonsin kört. Sjöar, vattenfall och massor av snöklädda berg. På parkeringarna vid sidan av vägen blir man nästan överfallen av Keas. Stora papegojfåglar som tigger mat, men i brist på mat börjar tugga på vindrutetorkarna. Till slut fick jag vifta lit med torkarna för att skrämma bort dem.

image
Kea

Imorgon börjar min 4-dagars vandring på Milford track. Det skall bli mycket spännande! Mer om det när jag kommer tillbaka, det finns inget Internet ute i bergen. Dags för informationsfasta.