Frukost, frukost, frukost…

Nu är jag iväg! Resan började lite struligt. Tåget till Kastrup blev stående efter Hyllie station. Det sprang folk på spåret i tunneln under Öresund. Med taxi från Hyllie så hann jag i alla fall med flyget till Singapore.

Att resa långt gör mig och min mage ganska förvirrade. Singapore airlines serverade lunch och frukost på resan mellan Köpenhamn och Singapore. På flygplatsen i Singapore serverades det frukost i loungen. Och självklart serverade Air New Zeeland frukost på planet till Auckland. Jag hade hellre ätit en burgare och druckit en öl, eftersom min klocka var sen lördagkväll.

Air New Zeeland måste ha världens roligaste säkerhetsgenomgång! De visar en video med Men In Black tema. Och de som är med i videon är rappande rugbyspelare rån Nya Zeelands rugbylandslag ”All Blacks” . Under videon står hela kabinpersonalen uppställda i gångarna helt blickstilla tills de på givet kommando plötsligt pekar på nödutgångarna. Svårt att hålla sig för skratt, men de får uppmärksamhet!

Så vilket flygbolag var bäst? Både Singapore Airlines och Air New Zealand räknas bland världens bästa. Singapore airlines hade bra service, det var bara att ringa på personalen och beställa mat och dryck. Air New Zealand hade inte alls samma service, men de hade glimten i ögat, mycket trevligare personal och ett modernt underhållningssystem. Det gjorde Air New Zealand till klara vinnare för mig.