Trädormbunkar

Dags att lämna Auckland och se lite av resten av Nya Zeeland. På tisdagen tog jag bussen till Hamilton, 2 timmars resa söder om Auckland. Första intrycket av det Nya Zeeländska landskapet är att det är grönt och att det finns många kor. Så är också Nya Zeeland en stor exportör av mjölkrodukter.

image
Gröna kullar

När jag kom fram till Hamilton checkade jag in på hotellet och gav mig sedan ut på en löprunda längs floden mitt i staden. En av de vackraste löprundor jag gjort! Vårgrön växtlighet, blommor och en sakta flytande flod, lockade till en lång tur på nästan 7 km. Jag passerade massor av spännande växter som jag aldrig sett förut, bland annat stora ormbunksliknande träd, enligt wikipedia heter de trädormbunkar, eller Cyatheales på latin.

image
Ormbunksträd

I Hamilton kommer jag att vara med på en konferens för lantbruksjournalister (IFAJ 2015). Det skall bli mycket spännande att höra mer om odling och djuruppfödning här i landet. Man har fantastiska förutsättningar för båda. Jag kommer att vara med på utflykter till bönder och industrier för livsmedelsförädling. Även om jag inte än är en fullfjädrad journalist är jag intresserad av lantbruk, skrivande och foto. Jag ser det lite som en testballong för framtiden att delta i konferensen.